Perlemorskyer :)

I dag var jo den tradisjonelle «bytte gaver» dagen , så jeg tok med meg det som skulle byttes og kjørte ned til Brumunddal for å bytte…da jeg kom ned var jeg først innom posten og henta ut ei pakke,så måtte jeg jo innom Brumunddal sushi for litt lett mat. Der hadde jeg avtalt å møte ei venninne til lunsj. Etter vi hadde spist gikk vi til Møllasenteret slik at jeg fikk bytta gavene som trengte byttes. Når vi kom ut igjen fra senteret oppdaget vi perlemorsskyer….de er så utrolig vakre og jeg prøvde selvfølgelig å ta bilder av fenomenet.Desverre hadde jeg kun mobilkamera og ta bildene med :/.


Jeg prøvde også zoome inn med varierende kvalitet…..


Jeg husker godt første gangen jeg så en perlemorsky….det var på barneskolen og frøken tok oss med ut for å se på fenomenet….det at hun gjorde det var veldig spesiellt da hun var en streng oldschool lærerinne som så og si aldri tok oss med ut av klasserommet. Så da hun tok oss med ut så forsto vi alle at dette var ett veldig sjeldent og spesiellt fenomen.

Jeg har sett perlemorskyer noen ganger til iløpet av livet, og det er like spesiellt hver gang.

Jentungen kom hjem helt i hundre i stad og fortalte om de spesielle skyene hun hadde sett i dag , og da jeg kunne fortelle henne at de heter perlemorskyer så opprettholdt jeg status som mamma-allviter en liten stund til 😀

 

En kommentar om “Perlemorskyer :)

  1. De ER spesielle og sjeldne! Jeg elsker dem. Cato så dem for aller første gang i dag:O De blir til i toposfæren…. dobbel høyde i forhold til cirrocummulus og de oppstpr kun på vinteren:) Finnes mange typer men jeg mener å huske at en av typene inneholder en eller annen etsende syre:D (may be wrong on that one though…. 11 år siden jeg lagde barneboka om skyer;)

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s