Min helg på NRRs GF..i allefall maten…og litt til..

I helgen har jeg vært på NRRs Generalforsamling som en av delegatene til Mjøskatten..

Vi starta på fredag ettermiddag kl 16 på Thon hotel Vettre…kom jo litt tidligere så jeg rakk å sjekke inn på hotellet før vi starta. Hva som ble diskutert, vedtatt og ikke vedtatt av forslag lar jeg ligge, det vil for «ikkekattemennesker» bare bli masse blabla ditt , blabla datt.

Vi hadde møte frem til kl 19, og da hadde vi en time på å dusje,skifte og vorspiel før middagen ble servert….Det er utrolig hvor fort man fikser seg når man må rekke å hive innpå litt fludium før middag….

Over til middagen….her er menyen fredag kveld:

Jeg kikka på menyen og tenkte…jaja dette blir spennende….

Foretten kom på bordet og så slik ut :

Som du kan se ut i fra menyen så er dette kikertsuppe med olivenposjert laks og rødbetchips. Skeptisk var jeg, det skal jeg innrømme….men dæven det var godt…litt mektig som forrett etter min smak men sinnsykt godt…

Så var turen kommet til hovedretten:

Ovnsbakt kyllingbryst med kremet soppsaus, kastanjer og søtpotetpure….

Første tanken som falt ned i hue på meg var: hvor på kyllingbrystet er det egentlig ett bein,en såkalt kyllingklubbe?? Flere ved bordet mitt stilte humrende samme spørsmål….men godt var dette også….soppsausen var skikkeølig snadder, kyllingen like så….søtpotetpureen var god hvis du kjappa deg å spise den før den rakk å bli kald, for kald søtpotet er absolutt ikke godt….

Jeg ble litt glad da jeg så at det var kastanjer med, for det har jeg aldri smakt…jeg fant 2 kastanjer og jeg kan ikke si at jeg er helt sikker på hva set smaker nå heller for de var dekt med saus/potetpure…..

Og så kom jo desserten og den spiste jeg før jeg kom på at jeg skulle ta bilde av den, så jeg gikk inn på kjøkkenet etter vi var ferdige og spurte pent om de hadde en ekstra der jeg kunne ta bilde av…og det hadde de så jeg kan vise at desserten så slik ut :

Dette er Vanilje-pannacotta med karamellisert banan og sjokoladesaus….og det var også marengs oppi der…denne desserten var ikke den beste jeg har smakt…det var en krasj mellom de karamelliserte bananene og pannacottaen, men da jeg spiste hver del for seg så var det godt….

Etter middagen , på tur opp i baren fikk jeg meg en god latter da jeg gikk forbi terassedøra i matsalen:

Resten av kvelden ble tilbrakt sammen med venner fra kattemiljøet jeg ikke har sett på alt for lenge da jeg ikke har vært på utstilling på en stund….kjepekoselig helt til herr hodepine kom og slo meg i bakhue med ei treklubbe sånn i halv ett-tiden….så da gikk jeg og fant senga mi…..

 

Lørdag starta vi opp med møter kl 09 og de fortsatte frem til lunsj kl aner ikke for jeg var så sulten at jeg ikke kikka på klokka….det var nydelig lunsj der med både scampi, sashimi og masse anna snadder….men best av alt var BANANBOMBA deres….den var aldeles nyyyydelig, og enkel å lage…det var rett og slett banan delt i biter og rislet med sjokoladesaus…så var dette dekket med krem og til slutt var det strødd hakkede pistasjenøtter på toppen….mmmmmmmm.

Etter lunsj var jeg full av dessert og klar for flere timer til med møter….foruten en liten innlagt softispause så hadde vi da møter til kl 1800…da hadde vi en time på oss til å dusje/skifte/vorspiel før det var apertif eller åssen det skrives i resepsjonen kl 1930 og gallamiddag kl 20.

Jeg løp gjennom dusjen og tok på meg en limegrønn silkekjole og høye støvletter i brunt semsket skinn….og da kom problemet….disse støvlettene er av typen meget tettsittende…de er flotte på beinet , MEN….nå har det seg jo slik da at kalorimonsteret hadde vært innom skapet mitt iløpet av de siste par mnd og krympa skinnet slik at jeg fikk bare glidelåsen halvveis opp på leggen…så der sto jeg da og halte og dro i denna glidelåsen som nekta å rikke seg en millimeter….etter å ha prøvd dette så gikk jeg over til å hinke på ett bein mens jeg prøvde å lukke glidelåsen på det andre….da rikket de seg bittelitt….neste steg var å sitte på sengen og hale og dra igjen…nå var jeg blitt så svett at jeg egentlig trengte en ny dusj, men det hadde jeg ikke tid til om jeg skulle rekke å få lukket støvlettene og helle i meg fludium før apretiffen….2 minutter og masse oooofffff uuuuhh hhhnnnngg senere så fikk jeg da omsider lukka støvlettene ….så var det å hive innpå enelleranna blåfarget drinkting og løpe til apertiffen…

Etter apertiffen var det gallamiddag og igjen kjente jeg at jeg var litt skeptisk for menyen innholdt :

Da forretten endelig kom på bordet var jeg såpass sulten at jeg glemte å ta bilde av den..så igjen måtte jeg jogge inn på kjøkkenet…ganske lekkert syn vil jeg tro..i min limegrønne kjole og på høyhælede støvletter….jeg som aldri går med høye hæler….

men den fabelaktige kokken slo til igjen og lagde istand en forrett slik at jeg fikk tatt bilde av den:

Denne forretten var god, men jeg lurer fortsatt på hva GREMOLATA er….

Hovedretten var jeg meget skeptisk til siden jeg er av den oppfatningen at sau ekke mat….men jeg spiste da lammesteken min…i allefall halve 😛


Tilbehøret og potetpureen var kjempegodt 🙂

Men jeg må si at når vi kom til desserten så var den en av de bedre dessertene jeg har spist noen gang….skikkelig nam var den…

For å sitere en av de andre som var der: Kokken har jo til og med fått ananas til å smake godt…jeg liker ananas til vanlig og jeg, men denna var skikkelig snadder….og anisisen var bare himmelsk….mmmmm…vi var mange som var enige om den saken….faktisk flere enn de som var enige i sakene vi diskuterte iløpet av helga 😀

Etter middagen koste vi oss med kaffe avec, men den avecen ble borte for fort til at jeg rakk å ta bilde av den fordi jeg fikk surva meg til baileys istedet for cognac…og det var flere som hadde lyst på det….

Resten av kvelden var det igjen hyggelig samvær med gode venner…og noen ikke fullt så gode venner….men alle var da i allefall nesten venner….

Søndagen var det møter, lunsj (mer bananbombe 😀 ), møter, valg, softis, valg , mer valg og så var vi ferdig kl 17…bare 2 timer over den fastsatte tiden….

På vei hjem var vi innom en venn for å hente bilen min og der hilse jeg på den søte «lille» hunden Goggen…en leonbergergutt på 1,5 år som sto med forlabbene på skuldra mi og kikka ned på meg…men han var så nyyydelig…skikkelig gromming…og skikkelig leken 🙂

Tusen takk til alle som har gjort denne helgen koselig…jeg kunne ramset opp dere her, men jeg husker ikke navnet på halvparten av dere 🙂

 

Har du kost deg i helgen??

En kommentar om “Min helg på NRRs GF..i allefall maten…og litt til..

  1. Hmh…hvis det der er det som normalt sett blir servert på sånne kattegreier skal jeg alltids klare å sitte å nikke å se enig ut noen timer jeg og!! Unntatt for den øverste deserten. Ser ut som melk med flytende tyggisklyser….ikke helt heldig med utseendet på desserten sin…

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s