Ørerens hos dyrlegen

ADVARSEL: INNLEGGET INNEHOLDER BILDER SOM KAN SE LITT EKLE UT

Da jeg var hos dyrlegen og vaksinerte Alfa for litt over ei uke siden så oppdaget dyrlege Roy at det jeg trodde var ørebetennelse , faktisk var en soppinfeksjon i øret til Alfa som kommer av en kombinasjon av fòr-reaksjon , basing i snøen som har gitt vann i ørene og det faktum at Alfa har hår hele veien inn til trommehinnen -som igjen har blitt en soppinfeksjon. Så jeg fikk med meg medisiner som skulle dryppes i ørene morgen og kveld i ei uke før vi skulle opp igjen til dyrlegen å få en dyprens av ørene i narkose. Jeg fikk være med på hele prosessen

Idet vi kjørte inn på parkeringsplassen så oppdaga Alfa hvor vi var og jeg vil jo ikke påstå at hun var spesiellt imponert

Vel inn så ble Alfa lagt i narkose og her er hun koblet til EKG maskinen

Så ble hun intubert slik at hun kunne få hjelp til å puste da en ganske vanlig komplikasjon i narkose er at dyret ikke puster skikkelig selv..Alfa var ikke noe unntak.

Så var vi igang med å rense ørene…først hadde de i en væske og masserte …

Deretter var det inn med kamera og bittebittesmå, tynne instrumenter for å vaske rent og få ut skitt og hår

Jeg fikk sett på en skjerm hvordan øret til Alfa ser ut inni, og det er ikke noe rart vi ikke greier å få rent hele øret, for øret til hunden er formet som en L og den indre delen er så og si umulig å nå om man ikke er veterinær og har det riktige utstyret…og bikkja i narkose….

Her er ett bilde fra inne i Alfa sitt øre mens de drev å rengjorde. Alt det hvite du ser er ørevoks som må ha hjelp til å komme ut. Dette er nede i det indre øret og du kan tydelig se hårene .

Da dyrlegen var fornøyd så var det samme prosedyre på andre øret før Alfa skulle våkne igjen. Men Alfa er en bedagelig hund som syntes det var praktisk at andre pustet for henne, så det tok veldig lang tid før hun kunne vekkes helt opp igjen fordi hun ikke pustet selv.

Nå skal Alfa ha øremedisin og kortison i litt over en uke før hun skal inn og ha en rens til. Så må vi krysse fingre for at det holder med 2 behandlinger i denne omgang….

Jeg er veldig glad jeg har veterinærforsikring på Alfa, slik at ting som dette og andre ting kan gjøres uten at jeg går «konkurs» eller må tenke på kostnaden…og det er aldri noe spørsmål – man kan gjøre det som er best for dyret…Den dagen jeg ikke kan ha forsikring på dyrene mine så skal jeg ikke ha dyr…

Tusen takk til Elverum Dyrehospital for super behandling av voffen min 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s