Hotelltur og katteutstilling

På fredag pakket jeg baby og katt inn i bilen og satten nesa mot Letohallen sammen med mor og Nan for å være med på katteutstillingen på lørdag.

Tidlig krøkes har jeg hørt….

Vi valgte å overnatte på hotellet som er i tilknytning til Letohallen da vi synes det blir for tidlig å stå opp kl 4 for å reise på utstilling…Det er mye bedre å bo ved hallen og kunne stå opp kl 630-7. Da vi kom frem på hotellet på fredag så booket vi inn og fikk romnøkler.. Jeg , mor og Ingulf med 2 katter på det ene rommet og Nan med 4 katter på det andre. Idet vi låser oss inn på rommet og åpner døra så piler det en katt innover gangen på hotellrommet….det var allerede noen som hadde rommet vi hadde blitt tildelt. Jeg skynder meg ned i resepsjonen for å få rettet opp i dette så fort som mulig….Mens jeg er nede og fikser dette så kommer de som har rommet vi har blitt tildelt-og selvfølgelig virker ikke nøkkelkortet deres lenger siden vi har blitt tildelt rommet sist…De kommer også ned i resepsjonen…og etter litt latter og fabling rundt hvem som skal sove i dusjen av oss så får vi nytt rom og de nøkler som fungerer….

Vel inne på rommet så installerer jeg Didier på badet, mens kattungen til mor er ute i resten av rommet . Vi fant ut at det var den beste løsningen fordi Didier har vært på hotelltur og bodd på badet mange ganger, mens mor og fars katt Gilbert , heretter omtalt som Bertbert, aldri har sovet en eneste natt alene i hele sitt unge liv. Mens Ingulf fikk mat så måtte jo Bertbert undersøke alle de spennende babytingene som sto rundt omkring i rommet….

Vogna har plutselig fått hale…

Etter at Ingulf har spist så blir han igjen på rommet litt sammen med bestemor, mens jeg og Nan gikk ned for å sjekke om de som arrangerte utstillingen trengte noe hjelp av noe slag…Det var mange som hadde tenkt samme tanke, så det var ikke mye igjen for oss å gjøre….Så vi gikk opp og henta mor og Ingulf og gikk i restauranten og spiste middag før vi kunne pynte burene til lørdagens utstilling.

Ingulf har vært tett i nesen de siste dagene og den tørre lufta på hotellet hjalp ikke akkurat på , så han ble sittende på fanget mitt for å få sove…først kl 0130 sov han såpass godt at jeg kunne legge ham ned i reisesenga. Jeg hadde med kattenett som jeg festet over senga, og det er bra jeg knøt det ordentlig fast , for Bertbert fant ut at det var utrolig spennende å leke oppå nettet-det ble jo som en hengebro må vite…Da lillegutt endelig sov så gikk jeg på badet for å pusse tenner før natta…og synet som møtte meg var dette :

Skikkelig enkelt å pusse tenner….da jeg kom ut igjen og skulle legge meg så har selvfølgelig kattungen funnet ut at det er en perfekt hule i fotenden min…

Det ble natta til slutt og plutselig var det lørdag morgen…Mor og Nan gikk ned og spiste frokost mens jeg ga Ingulf frokost….Så gikk turen ned i veterinærkontrollen med alle kattene før jeg fikk kasta i meg litt frokost…Vi pussa og stelte kattene etter beste evne….Dessverre så syntes ikke Didier at det var noe særlig ålright å være på utstilling denne gangen så han ble skikkelig sur…daska etter meg og greier…og når 8 kg hannkatt blir så sur så gidder du ikke stå der å krangle-da lar du dem være i fred…Jeg følte at det mest riktige for ham var å få være i fred…så jeg trakk ham fra utstillingen…vi prøver igjen senere…

Men det var flere puser med-blant annet mor og fars (N)Tigersmilets Gilbert Tigrissønn NFO ds 11 , eller Bertbert for å gjøre det enkelt. Han har en ganske sjelden farge-han er rødsølv shadet…jeg vet bare om 1 annen skogkatt som har den fargen , og det er hans bestefar Vemund. Dommeren elsket Bertbert og ga ham en super bedømmelse

Han fikk Exellent 1 og ble i tillegg Best i Variant-der konkurrerer han mot alle skogkattene i samme fargegruppe som er bedømt av samme dommer utstillingsdagen…han slo både sin mor og sin bestefar.


Bildet er tatt av Christin, eieren av Bertberts pappa og oppdrettet (N) Vargskogens

Han tapte nomineringen til finalen mot en kjempefin hellig birma-baby. Men helt til slutt på utstillingen ble han kalt opp til en ekstrakonkurranse som ingen hadde visst om , der hver enkelt dommer hadde plukket ut sin favorittskogkatt. Så der blant store flotte skogkatter sto lille Bertbert…og han var så flink på bordet sammen med assistenten at det var en fryd å se på…

En annen som oppførte seg eksemplarisk på utstilling var Ingulf :

Han satt i vogna si og pludra og hvinte hele dagen han…avbrutt av litt soving og fangkos innimellom…ikke en sur mine hele dagen…snille snille babyen min…

2 av søstrene til Bertbert var også med , Gabriella og Gyda, de fikk begge Exellent 1 hos hver sin dommer

…men man blir så sliten av slik utstilling-så hva er vel da bedre enn å legge seg på søstera si og sove??

Lotters og Fine var også med…Lotters tok sitt cert. Fine tok certet sitt og ble BEST IN SHOW senior…i tillegg vant hun Beste beinstamme hunnkatt total i NFO-spesialen.

Og jeg vant på lotteriet..en smijernseng med stor fin pute til kattene, bilde av den kommer senere ,da jeg har funnet ut hvor den skal stå….

Alt i alt en kjempekoselig utstillingsdag og gjensyn med mange hyggelige kattevenner…tusen takk til alle for en koselig utstillingsdag og en spesiell takk til reisefølget mitt, mor ,Nan og Ingulf.

Gleder meg til neste gang 🙂

#utstilling

#hotelltur

#katt

#katteutstilling

#letohallen

#NFO

#BIS

#vinner

#BIV

#tigersmilets

#vargskogens

 

Reklame

2 kommentarer om “Hotelltur og katteutstilling

  1. Gratulerer med flotte resultater!! Jeg var der bare for å titte i år.
    Står repsekt av å trekke pusen som ikke synes det var noe særlig. Det er vel mer enn nok av de som ville prøvd i det lengste :/
    Ha en fin uke 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s