Pus er ikke laget for 20 minus….

Alt for mange tror at katter fint takler vinterkulda, men katten er opprinnelig fra varmere strøk, så pelsen er mer laget for å holde varme ute…ikke kulda…alt for mange får store skader på vinterstid fordi eierene er uvitende….

Spre gjerne bildet slik at flest mulig lærer dette…

Artikkel om temaet skrevet på Mattilsynets sider finner du HER

#katt

#vinter

#dyrebeskyttelsen

#mattilsynet

 

Reklame

11 kommentarer om “Pus er ikke laget for 20 minus….

 1. Irriterer meg grenseløst over folk som tror katten tåler «alt». Herregud. Hvis det er for kaldt for oss, er det for kaldt for den. Er en grunn til at de som oftest vil være inne når det er kaldt:)

  Liker

 2. Det har du rett i. Er dessverre mange som «hiver» katten ut og forventer at den skal være ute om natta vinteren gjennom.. Her får pus gå ut og inn som hun vil og hun velger å være mere inne når det er kaldt ute, helt klart

  Liker

 3. Rebecca: Samme som vi gjør det…de går ut og inn som de vil..og stort sett da det bikker 15 minus vil de ikke ut i det hele tatt…og om de går ut er det bare i noen minutter for å gå på do…gamle særingen her går på dokassa inne bare om han VIRKELIG må….

  Liker

 4. wa2wo.blogg.no: Her kommer de inn etter en liten stund ute og legger seg enten foran ovnen eller foran der vifta på pcn blåser ut varm luft ..og det er fordi de liker å være varme-ikke kalde….jeg frustreres ofte over holdninger som «det er bare en katt» og «katten greier seg..den fanger da bare mus om den er sulten…» I fjor oppdaget jeg en katt utenfor her som så ut som den hadde skabb…da dette er noe jeg absolutt ikke vil ha på mine puser så satte jeg opp en klappfelle(slik stort firkanta bur med mat i som døra lukkes på når maten røres) slik at jeg skulle få undersøkt katten og evt kjørt den til veterinær. Den gikk rett i fella …men til min store forskrekkelse var det ikke skabb, men noen som hadde barbert store deler av katten,antagelig pga tover….innimellom må man det, men da slipper man da ikke katten ut i 20 minus….ingen av oss går nakne ute i masse minus-hvorfor skal pus? Den var såpass sinna på meg for at ejg hadde fanget den at da jeg skulle ta den ut av fella så stakk den av….jeg så den ikke mer på flere uker. Heldigvis tror jeg eierene tok til fornuft med tanke på denne katten for neste gang jeg så den var det mye mildere og den hadde mer pels…og så ut som den hadde levd godt siden ejg så den sist.

  Liker

 5. Hjelpe og trøste. Det er skummelt altså. De tåler da ikke så mye og det er helt absurd å slippe ut en nybarbert katt når det er så kaldt. Vi må gjerne barbere vår katt så smått en gang i året på tross av at vi grer han så mye. Han har slik pels at om den er gredd helt flokefri så kan katten snu seg på ryggen og vips, der kom det en floke eller to. Men det kunne aldri fallt oss inn å slippe han ut i kulda når han er slik, for det blir bare altfor kaldt og det advarer også dyrleger mot å gjøre.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s