Tradisjoner

Jeg ble sittende å tenke litt på det her med tradisjoner…og hvor små endringer som skal til før alt blir skikkelig ugreit….Grunnen til at jeg kom til å tenke på det har med en liten kylling å gjøre…..

Da jeg var 4 år fikk jeg en liten kylling av bestemor til å henge på juletreet og den har blitt hengt på juletreet hvert år siden da…altså hver jul i 32 år…jeg har fått mange kommentarer på denne kyllingen opp igjennom da den rent teknisk nok antagelig egentlig er en påskekylling…men for meg så er dette julekyllingen og  juletreet er ikke ferdig pyntet  før jeg har hengt på kyllingen..

Vi pynter alltid juletreet på kvelden 23. og i år var ikke noe unntak…barna hadde starta å pynte treet mens jeg og Ingulf kjørte rundt med gaver….så da vi kom hjem var det meste av pyntejobben gjort….MEN kyllingen manglet…jeg så over esken pynten var i, jeg kikka over hele treet og gulvet rundt treet, men ingen kylling var å se..dura ned i kjelleren og kikka over der pynten står oppbevart..men neida, ingen kylling…jeg merka at jeg ble tristere og tristere for hvert sted jeg lette og ikke fant kyllingen…etter å ha lett i over 2 timer både høyt og lavt , oppi og innunder alle mulige steder så ga jeg opp letingen…jeg ble sittende å kikke på treet med ujevne mellomrom resten av kvelden og følte meg bare trist…treet blir jo ikke ferdig i år….og det er en kjip følelse å ha på lille julaften.

På julaften vasket jeg gulvene på stua og flytta på alle flyttbare ting i tilfelle kyllingen hadde falt ned for en av ungene da de pynta, men fremdeles ingen kylling å se noe sted . Gjestene kom, vi spiste god mat og koste oss hele kvelden…Etter ungene var i seng så slappa vi av litt før vi voksne også tok kvelden..

Første juledag sto jeg opp med Ingulf sånn i 9 tiden og da lå plutselig kyllingen ved foten av vippestolen hans….og den hadde vært flytta på MANGE ganger iløpet av de siste 2 dagene..så hvor kyllingen har gjemt seg aner jeg ikke , men at å finne igjen en liten pjuskete kylling skulle gjøre meg så glad hadde jeg aldri trodd….

Så nå er juletreet nok en gang ferdigpyntet og den gjenfunnede julekyllingen har kommet på sin rette plass…

….høyt oppe i juletreet der den er trygg for både katter og barnehender…(selv om det var 1,5 dag senere enn normalt…)

At en liten kylling skulle lage så mye styr er egentlig litt småflaut, men tradisjoner er sjelden logiske, eller hva?

Har du en liten ting som bare må gjøres/settes frem eller fikses for at jula skal bli riktig?

#tradisjon

#kylling

#juletre

#jul

Reklame

8 kommentarer om “Tradisjoner

 1. Så utrolig herlig. Her hjemme står jeg for pyntinga av juletreet. Jeg bruker da alltid de gamle julekulene mamma arvet av bestemor. De er noe av det vakreste jeg vet om.
  Ønsker deg en god romjul videre 🙂

  Liker

 2. Jeg MÅ se tre nøtter til Askepott, hverfall deler av den. Og jeg må få med meg disneykavalkaden. Må ha dompapper og istapper på juletreet og må ha julegardiner i kjøkkenvinduet. Før jul (for at det i det hele tatt skal bli jul (jeg er hellig overbevist om at dagen ikke kommer om jeg ikke gjør disse tingene :P)) så må jeg bake serinakaker og aller helst lage et pepperkakehus (pepperkakehuset er ikke et must, men blir rastløs om det ikke er i boks). Hver søndag i advent vil jeg ha adventsstund med ungene og sangen vi synger er tenn lys. Dette har jeg tvunget sambo til å lide seg igjennom år etter år og nå har vi altså to barn som også må tåle å holde seg for ørene i et par minutter 😛 Hmh…. tror jeg må lage et lignende innlegg, bare uten kyllingen:) Ble så glad da du sa du hadde funnet den forresten, for jeg vet hvor sårt sånt kan bli :/

  Liker

 3. nhå- for en søt kylling-historie!
  Her må jeg pynte treet med noe gammelt, noe (barne)hjemmelaget og gjerne noe nytt også. En dompapp som søsteren min laget til meg for mange år siden, har også fått plass i toppen av treet.
  Kos deg med dine i romjulen! 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s