Da du er liten….

Det er mye man skal prøve for første gang da man er liten..Enkelte ting er litt skummelt, andre kan være kjempegøy…noe smaker vondt og andre ting er kjempegodt fra første stund.

Da jeg vokste opp husker jeg at vi var på en sparktur med bestemor og bestefar…på den sparkturen kom vi til en fjellvegg der det hang store istapper ned fra ene fjellhylla og lykken var stor da bestemor klatret opp og fikk tak i en stor istapp til hver av oss. Denne barnelykken har jeg gitt videre til mine barn da vi er så heldig at vi bor såpass langt unna byen at lufta er klar og frisk her oppe på fjellet og istappene som henger fra uthustakt er krystallklare.

Her har vi hatt en runde med såre halser og forkjølelse…og såre halser leges visstnok bedre av vannet fra å suge på en istapp enn noe annet ifølge enkelte her i huset så i dag tuslet jeg ut og henta en istapp til hver…for det vil jo være for synd å gå glipp av årets istapp fordi man er syk….og for Ingulf sin del så var det aller første gangen han fikk smake istapp.

Og det var stor suksess…

Så da konkluderer jeg med at å smake istapp er fortsatt barnelykke…

Har du ting fra barndommen som du fører videre til dine egne barn?

☺☺

Jeg har googlet litt for å finne ut av dette med istapper/snø og mark i magen da jeg kom til å tenke på det i etterkant av istappspisingen til barna før i dag….og det jeg finner ut er jo at nysnø er ikke spesiellt skummelt og gammel snø er skummelt..I en artikkel på Klikk.no fant jeg dette sitatet :

-Jeg tror at sjansen for å få mark i magen av å spise snø er minimal. Jeg spiste masse snø da jeg var liten og lekte ute, og jeg har aldri hatt mark i magen. At man får mark i magen er nok noe man forteller barna sine fordi man er redd for «skitt og dritt» i snøen, sier overlege ved barnekirurgisk avdeling ved Ullevål Universitetssykehus.

– Men for å få et sikkert svar bør vel en med spesialkompetanse på området rådspørres, sier Næss.

Ellers så leste jeg en artikkel på NRK Nordnytt der en professor i Medisinsk Biologi har uttalt seg :

? Å fortelle barn at de får mark i magen av å spise snø, er vel like sant som å si at julenissen finnes, forteller professor i medisinsk biologi, Ørjan Olsvik til UiT.no.

 

Så da konkluderer jeg med at det ikke er spesiellt skummelt at barna får en istapp å sutte på i ny og ne…

 

#mamma #barn #barnelykke #istapp #is #vinter #snø #småbarn

 

 

 

 

 

2 kommentarer om “Da du er liten….

  1. Jeg har heller ingen tro på at det er livsfarlig å spise snø. Eneste gangen jeg sier nei, er når mellomstor spiser snø dra parkeringsplasser og sånt. Sånn type nesten svart snø..

    Liker

  2. Hild Frøya: Det er der jeg er og…men i dagens samfunn da man rett og slett ikke vet hva folk reagerer på så googlet jeg litt for å sjekke at jeg ikke var helt på bærtur 😉 Jeg er veldig glad for at vi bor såpass oppi fjellet at det meste av snø er ren…men jeg lærer selvfølgelig barna at de ikke skal spise gul snø…

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s