Endelig egen kjelke…

Da Magnus starta på elbandy i fjor høst så trodde både vi og trenere at det å få kjelke til Magnus skulle bli null problem siden det var flere med samme diagnose/utfordringer som allerede hadde fått kjelke. Men så enkelt skulle det ikke bli . Siden det akkurat var blitt etablert ett par elbandylag her i området så dukket det opp flere søknader på kjelke på kort tid og da skulle det plutselig flisespikkes til det kjedsommelige. Jeg går ikke inn på alle detaljer, men kort fortalt så fikk vi avslag på søknaden om elbandykjelke på grunnlaget at Magnus hadde førlighet i armer og bein. Ja, han har førlighet i armer og bein, men fordi han har såpass dårlig balanse som han har, så er evnen til å gå/løpe og bedrive aktivitet som krever dette ganske nedsatt. Så vi , sammen med ergoterapeut, sendte inn klage på avslaget. Klagen ble avslått. Da anket vi avslaget ett par hakk opp i systemet og takket være nye øyne i saksbehandlingen og stå-på-viljen til Vidar , som fikk til ett møte med NAV forvaltning, så fikk Magnus innvilget elbandykjelke i vår. Den ble levert i sommerferien. Nå har endelig elbandytreningene startet opp igjen slik at Magnus fikk testet den nye kjelken sin. Det tok ett år, men nå er kjelken på plass…Og jeg må si at det var en veldig blid og fornøyd gutt som fullførte sesongens første trening i går.


I tillegg har de fått ny trener i år  som har erfaring fra elbandy fra tidligere så det blir kjempespennende å se utviklingen til Magnus iløpet av sesongen.

Og kanskje mammaen tør å prøve kjelken iløpet av året og….hvem vet?

 

#elbandy #elinnebandy #funksjonhemmet #idrettforalle #idrett #aktivitet #downs #down #funkisil #downsyndrom #trisomi21 #elbandykjelke #mestring#mamma #mammablogg #stoltmamma

2 kommentarer om “Endelig egen kjelke…

  1. Så bra at det endelig gikk igjennom. her sliter vi med opplæringspenger. Vi var jo på foreldrekurs i våres pga Autismen til størstesnupp. Og så fikk vi avslag på opplæringspenger. Så nå er vi i klagesystemet, og jeg klager så langt som til trygderetten om jeg må, for Glenne har jo faktisk en skriftlig avtale med NAV, om at alle som deltar på det kurset SKAL få penger.. Så avslaget skjønte vi ikke helt da. Men vi er relativt vant til at NAV er kranglete da..

    Liker

  2. SirkusGravningen: Jeg huska ikke hva det het i farten, men jeg tror det var trygderetten vi endte opp med å anke til også…Det er så utrolig synd at vi som har barn med ekstra behov skal måtte bruke så mye energi på å sloss med systemet…energi som ville vært mye bedre at vi fikk bruke på barna våre…

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s