Lanternefest i barnehagen

I dag har vi vært på lanternefest i barnehagen . Det var utrolig gøy å se hvor flink Ingulf er blitt til å innordne seg med gruppa. Han gikk i lystoget med lanternen sin og sang sangene sammen med de andre og det helt uten å løpe avgårde eller drive med tullball.

Etter vi hadde gått i tog så var vi samlet rundt bålet mens vi ventet på lanternemannen som kom med sol- , måne- og stjernekaker. Ingulf syntes det var veldig spennende å se på at de voksne la på mer på bålet. Og det var jubel og henda i været for hver kubbe som ble lagt på.

Lanternene har barna laget selv (med litt voksenhjelp der det er nødvendig)og det er satt i silkepapir i mønsterhullene og til slutt blir det festet ett telys i midten av lanternen.

Lanternefest eller Mortensmess som den også kalles er 11 november og tar utgangspunkt i sagnet om St.Martin som delte kappen sin med en tigger. Sagnet formidler menneskets evne til barmhjertighet og gavmildhet. Denne dagen er til minne om Martin av Tours, som døde 11 november 397.

På denne tiden av året blir dagene kortere, solen går ned tidligere og stjernene kommer frem. Det synges sanger i barnehagen om sol, måne og stjerne og om denne mannen fra øst som var så snill.

Det er viktig å tenne hjelpsomhetens lys i menneskene, spesielt i dag hvor ikke alle har det like bra som oss.

 

Jeg har aldri hatt barn i Steinerbarnehage før, så det er endel tradisjoner som er nye for meg. Jeg må si at lanternefesten er en veldig koselig tradisjon.


Har du hørt om Mortensmess før?

 

#lanternefest #steinerbarnehage #steiner #småbarn #hverdag #mamma

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s