USAtur dag 9- Great Smokey Mountains National Park.

I dag er første dagen vi har hatt på vekkerklokke. Vi måtte dra tidlig for å ha nok tid i nasjonalparken. Vi skulle på bjørnesafari og siden de ikke mater bjørnene der så må man beregne god tid om man vil se bjørn, og det er ofte man ikke ser de i det hele tatt.

På vei opp til nasjonalparken så vi ville kalkuner som tuslet rundt i veikanten.

Det første som møtte oss da vi startet på den 18 km lange rundturen var diverse varselskilt.

Man kjører bil i krabbefart og følger godt med på skogen og jordene på hver side av veien i håp om å få øye på en bjørn. Ett godt stykke inn så stoppet vi og tok noen bilder av den fantastiske utsikten. Og ett gruppebilde av oss alle.

Etter den korte stoppen kjørte vi ett godt stykke til og stoppet igjen ca halvveis i ruta. Der var det ett informasjonssenter. Og veldig pent.

Vi fortsatte resten av runden og hadde fortsatt ikke sett snurten av noen bjørn. Så vi fant oss ett bord på piknikområdet helt på starten av rundturen og spiste medbrakt lunsj før vi startet på rundturen en gang til.

Det er ganske seint i sesongen nå så etter å ha kjørt ett godt stykke innover igjen så begynte vi å innse at vi mest sannsynlig ikke kom til å få se noen bjørner. Da plutselig ser vi flere Park Rangers stå ved siden av veien, så vi spør om det har vært noen bjørneobservasjoner i nærheten og da forteller de oss at om vi parkerer bilen og går litt inn i skogen så vil vi kunne se en bjørnemor med 3 bjørnunger. Jeg og Kimberly hoppet ut av bilen mens Jan kjørte for å parkere. Oppover mot skogen står det flere Park Rangere og peker for oss og litt inn i skogen får vi se bjørnene.. Det var helt sinnsykt, jeg hadde gåsehud over hele meg og adrenalinkick di lux. Vi måtte holde oss på minst 50 yards avstand, men fikk da tatt noen bilder allikevel.

Her er noen få av de hundrevis av bildene jeg tok og ett par videoer :

Det her var en opplevelse for livet.

Resten av rundturen så vi ikke flere bjørner, men det gjør ingenting – vi fikk jo se bjørner, og det er det absolutt ikke alle som får.

Etter besøket i nasjonalparken så reiste vi til Gatlingburg for å spise på en mexikansk restaurant med servering på taket.

Maten var kjempegod og porsjonene veldig store. Etter maten gikk vi en liten runde i byen. Gatlingburg kan kun kan beskrives som ett eneste stort tivoli.

Så kjørte vi hjem. Alle er helt pumpa så nå er det straks natta.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s